Eén van de meest verkochte producten in de bloemenwinkel zijn boeketten. Iemand bedanken, de keuken of de woonkamer opfleuren, barbecueën bij vrienden,.. een ruiker bloemen vormt het perfecte geschenk bij elke gelegenheid. Met de juiste aanpak naar verzorging toe, komt u al een eind ver en kan u nog langer genieten van uw boeket.

De verzorging begint al bij het buitenstappen van de bloemenwinkel.

 1. Een goede verzorging begint met een propere, liefst glazen en transparante vaas.
  Ik leg graag de nadruk op een propere vaas. Aan een vuile vaas kunnen nog restanten plakken van vuil water met de nodige bacteriën en eventuele ziektes. Op 1, 2, 3 kan u deze vaas afwassen met een ontvettingsmiddel.
  Mijn voorkeur, als florist, bij boeketten gaat ook altijd uit naar een glazen, transparante vaas. Zo, kan u het water in de vaas goed in de gaten houden wanneer het vuil en grauw wordt. Het wordt dan namelijk tijd om het water te verversen. Een vaas uit kunststof kan natuurlijk ook geen kwaad. Hou er dan wel rekening mee dat deze vazen, algemeen genomen, minder stabiel zijn dan de zwaardere glazen vazen. Vergeet bij een vaas uit kunststof ook niet regelmatig en liefst dagelijks, het water na te kijken.
 2. Een boeket heeft nood aan water. Vul de vaas met lauw water. Lauw water zorgt ervoor dat de snijbloemen het water snel kunnen opnemen. Vul de vaas niet volledig, vul ze naargelang de breedte en de hoogte van uw vaas. Zorg ervoor dat de stengels altijd zeker zo’n 10cm onder water staan.
  Het is aangeraden om een zakje vloeibare meststoffen voor snijbloemen aan het water toe te voegen, dit om de houdbaarheid van het boeket nog meer te verlengen. U krijgt bij mij in de winkel bij aankoop van een boeket ook altijd gratis zo een zakje mee.
 3. Wanneer u een boeket koopt bij mij in de winkel, snij ik de stengels van de bloemen van het boeket al een keer schuin af in een hoek van 45°. Door het schuin afsnijden, zorg ik ervoor dat de bloemen die in het water terecht komen, het water goed kunnen opnemen. Bij thuiskomst, kan u dit zelf ook doen met een scherp mesje.
 4. Nadat het boeket in de vaas staat, is het tijd om een mooi plekje uit te zoeken. Plaats de vaas met het boeket op een koele, niet al te vochtige plaats waar veel daglicht binnenkomt, maar geen direct zonlicht. Snijbloemen zijn zeer delicaat. De bloemblaadjes, maar ook de bladeren aan de stengel bovenaan zijn flinterdun waardoor ze in de zon kunnen verbranden of geel kleuren. Zet af en toe het raam open in de kamer waar het boeket staat voor de verse lucht. Roken in deze kamer kan de levensduur van uw boeket inkorten, door de schade die de rooklucht aan de snijbloemen berokkend.
 5. Bij voorkeur, ververst u de vaas en het water dagelijks. Was de vaas af met een ontvettingsmiddel. Nadien vult u deze met lauw water, liefst met toevoeging van opnieuw, een zakje vloeibare meststoffen. Snij de stengels van de bloemen ook allemaal nogmaals een keer schuif af met een hoek van 45° met een scherp mesje. Daarna zet u de ruiker weer in de propere vaas met het verse water en geniet u nog langer van uw boeket.

Met bovenstaande tips verlengt u de levensduur van uw boeket aanzienlijk. Mocht u vragen hebben bij bovenstaande tips, stel ze gerust!

Geniet ervan!

 

Hieronder een kleine selectie van onze beschikbare boeketten in onze webshop, of bekijk ons hele assortiment. Bestel uw ruiker snijbloemen vandaag nog.


Bekijk het hele assortiment